Uitspraak

ASR verliest woekerpoliszaak bij klachteninstituut Kifid

Verzekeraar ASR moet poliskosten voor een beleggingsverzekering terugbetalen aan een consument. Dat heeft de Commissie van Beroep van klachteninstituut Kifid bepaald. Bij het afsluiten van de zogenoemde woekerpolis was voor de consument uit de voorwaarden niet af te leiden wat de hoogte van de poliskosten zouden zijn, vindt de commissie. Daarom houden de in rekening gebrachte poliskosten geen stand. Het gaat om een verzekering onder het label LevensPlan Bescherming die in 2003 is afgesloten bij een rechtsvoorganger van ASR. De consument had zich bij het Kifid onder meer beklaagd over de gebrekkige informatie vooraf en over de kosten. De klant had ook nog aanmerkingen over gebrekkig advies en schade als gevolg daarvan, maar die klacht is afgewezen. (ANP)