Thuiskok

Bombaysalade

Als het warm is, kun je niet genoeg recepten voor salades hebben. Dit is een supermakkelijke. Om nog meer tijd te besparen kunt u de kool ook van tevoren voorbereiden, dan hoeft u bij het serveren alleen nog de Bombaymix en de koriander toe te voegen. Zakjes Bombaymix vindt u in de supermarkt.

Snijd de kool zo dun mogelijk, leg de dungesneden kool in een grote kom. Bestrooi met het zout en meng door met je handen. Schep de kool in een grote vergiet en zet die 30 minuten tot 1 uur in een kom of de gootsteen zodat het vocht eruit loopt en de kool zacht wordt. Schep de uitgelekte kool in een droge kom en meng het limoensap en de ahornsiroop erdoor. Voeg de lente-uitjes en chilipeper toe. Schep de salade op een mooie serveerschaal. Garneer vlak voor het serveren met de Bombaymix en korianderblaadjes, als je die gebruikt. Serveer meteen.