techgigant

Aanwas Facebook valt tegen na privacy-schandalen: koers daalt ruim 20 procent

Foto Reuters

De koers van Facebook is woensdag gedaald met meer dan 20 procent na tegenvallende resultaten. De techgigant verwacht niet dat de cijfers de rest van het jaar veel beter zullen worden, meldt Bloomberg. De slechte prestaties volgen op strengere Europese privacywetgeving en het schandaal omtrent het databedrijf Cambridge Analytica. Eind juni had Facebook in totaal 2,23 miljard gebruikers. Een groei van 11 procent, maar analisten rekenden erop dat het sociaal netwerk 20 miljoen klanten meer zou krijgen. In Europa had Facebook bovendien minder dagelijkse gebruikers. De omzet bedroeg het tweede kwartaal 13,23 miljard dollar (11,28 miljard euro), een groei van 42 procent. Ook dat was lager dan op Wall Street verwacht werd. (NRC)