Rechtszaak

Michael P. in hoger beroep in zaak-Anne Faber

Michael P. gaat in hoger beroep tegen de 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging die hij vorige week opgelegd heeft gekregen door de rechtbank in Utrecht, voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber. Dat heeft zijn advocaat gezegd tegen RTL Nieuws. Het Openbaar Ministerie gaat volgens een woordvoerder niet in beroep.

De advocaat wil dat er opnieuw wordt gekeken naar het harde politieoptreden tijdens de aanhouding van P. Die omschreef zijn arrestatie als een „marteling”. Hij zou zijn geslagen en hield aan de aanhouding een botbreuk over. Volgens de rechtbank was P.’s recht op een eerlijk proces niet geschaad.

Op 8 oktober 2017 kwam de politie P. op het spoor nadat zijn DNA werd aangetroffen op de jas van 25-jarige Anne Faber uit Utrecht. Zij verdween een week eerder tijdens een fietstocht waarna er massale zoekacties werden gehouden. Na drie dagen hechtenis bekende P. dat hij haar had verkracht en gedood en haar lichaam had begraven in de buurt van Zeewolde. Voor de familie van Faber is het hoger beroep een tegenslag. Hans Faber, oom van Anne, zei eerder dat de opgelegde straf „recht doet aan de gevoelens van de familie”. (NRC)