Rebellen versus leger

Geweld laait op na bomaanslagen: honderden doden in Zuid-Syrië

In het zuiden van Syrië is woensdag een reeks bomaanslagen gepleegd waarna gevechten uitbraken tussen extremistische rebellen en het Syrische leger. Daarbij zijn volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zeker 246 doden gevallen. Nog eens honderden mensen raakten gewond. Het gaat om de dodelijkste reeks aanslagen in Syrië sinds het begin van de oorlog in 2011. Bij de provinciehoofdstad Sweida, weer in handen van het regeringsleger, liet een aanslagpleger woensdagochtend in de buurt van een markt een bom ontploffen, waarbij tientallen slachtoffers vielen. Ook voerden rebellen aanvallen uit op diverse dorpen in de regio, waarbij gevechten uitbraken met overheidstroepen. Terreurbeweging IS heeft de verantwoordelijkheid van de aanslagen opgeëist. (AFP, Reuters)