Mode

Doorstart voor befaamde Italiaanse hoedenmaker Borsalino

Foto Reuters
Foto Reuters

De Italiaanse hoedenmaker Borsalino maakt een doorstart. Het bedrijf, dat vorig jaar failliet ging, is overgenomen door de Zwitserse investeerder Phillipe Camperio, melden Italiaanse media. De hoeden van Borsalino werden vroeger door grote Hollywoodsterren gedragen. Ook de beruchte Amerikaanse gangster Al Capone droeg de hoeden graag. Het bedrijf kampte al geruime tijd met dalende omzetten. In 2015 werd Borsalino ingelijfd door investeringsmaatschappij Haeres Equita. Maar het bedrijf bleef kwakkelen en in december ging Borsalino failliet. Nu wil Camperio het merk nieuw leven inblazen. De Zwitser zou 18 miljoen euro hebben betaald aan Haeres Equita voor de merkrechten en ruim 6 miljoen voor de rest van het bedrijf. (ANP)