De val van een Tourwinnaar

Had de Franse agent hem dan echt niet herkend? Drie seconden duurt het, voordat de gendarme ziet wie hij zojuist naar de grond heeft getrokken. Het is Chris Froome, viervoudig winnaar van de Tour de France. Maar voor even is hij slechts een wielertoerist. Gehuld in een grijze Sky-cape, na de finish op weg naar de Sky-bus. Arrête! De agent trekt aan zijn stuur, Froome en zijn fiets vallen.

Weinig blijft de Brit bespaard deze Tour. Ook op de Col du Portet, de slotbeklimming van woensdag, zien de ‘wielerfans’ kans om Froome uit te jouwen. Het boegeroep stopt geen moment op de 16 kilometer lange klim, waarop hij plek twee in het klassement kwijtraakt aan Tom Dumoulin. En dan nog onderuit worden gehaald door een ambtenaar die hem zou moeten beschermen. De val van een Tourwinnaar is woensdag compleet.