Zuid-Syrië

Tientallen doden, gewonden bij zelfmoordaanslagen

In het zuiden van Syrië zijn woensdag een reeks bomaanslagen gepleegd waarbij zeker 50 mensen werden gedood en 78 zijn gewond geraakt. Bij de stad Sweida liet een aanslagpleger bij een markt een bom ontploffen, waarbij veel slachtoffers vielen. Dat melden lokale bronnen, waaronder het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten en Al Manar, een aan Hezbollah gelieerde tv-zender. Het Syrische persbureau SANA schrijft dat IS mogelijk verantwoordelijk is voor de aanslagen. Provinciehoofdstad Sweida is in handen van het regeringsleger van president Assad. Volgens de Syrische staatsmedia hebben lokale autoriteiten na de aanslagen jacht gemaakt op betrokken militanten. Onder de slachtoffers zaten zowel burgers als veiligheidsmedewerkers van Assad. Eerder deze maand laaide het geweld op in Zuid-Syrië, waar Assad met een offensief de laatste verzetsgroepen wil verdrijven in de regio Deraa. (Reuters)