Thuiskok

Zoete Aardappel

In het boek heet dit recept ‘ontbijt met zoete aardappel’, maar ik zou dit veel eerder als lunch of makkelijk avondgerecht serveren. Ik hou van licht ontbijten. Bovendien, als je dit voor het ontbijt maakt, is de ochtend alweer voorbij. Maar laat u zich vooral niet door mij ontmoedigen.

Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe alle ingredienten behalve de eieren op de bakplaat en hussel ze met je handen door elkaar, zodat alles een laagje olie en kruiden krijgt.

Verdeel gelijkmatig over de bakplaat. Bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege door.

Haal uit de oven en maak 4 holletjes in de groentes. Breek de eieren voorzichtig in de holletjes, bestrooi met zout en peper. Zet nog 3 tot 4 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is, maar de dooier nog niet.

Heb je liever een hardere dooier, laat dan wat langer in de oven staan. Serveer meteen.