Rotterdammer (18) opgepakt voor zeer gewelddadige verkrachting

Het slachtoffer, een Indonesische studente, reed zaterdagochtend van Rotterdam Centraal naar haar woning in de wijk De Esch. Hier werd ze aangevallen en verkracht.

Politie doet onderzoek in de Rotterdamse wijk De Esch.
Politie doet onderzoek in de Rotterdamse wijk De Esch. Foto Joey Bremer/MediaTV

Een 18-jarige Rotterdammer is dinsdag opgepakt omdat hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de zeer gewelddadige verkrachting van een jonge vrouw in Rotterdam.

De vrouw, een Indonesische studente, reed zaterdagochtend van Rotterdam Centraal naar haar woning in de wijk De Esch. Toen ze hier rond 05.30 uur aankwam en haar fiets op slot zette, werd ze aangevallen. Mogelijk volgde de dader haar al tijdens haar fietstocht.

Aanval met ketting

De dader zou tijdens de aanval een ketting van een fiets om de hals van de studente hebben gedraaid. Hierna zou hij haar hebben verkracht. Dit vertelde het slachtoffer aan buurtbewoners die haar opvingen na het incident. Ze raakte bij de aanval dusdanig gewond dat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Hier is ze geopereerd, meldt de politie.

De politie publiceerde eerder al een signalement van de verdachte. Het zou gaan om een jonge man “met een donker getint uiterlijk, een donkere hoody en een donkerkleurige fiets”.