Mode

Ivanka Trump stopt met kleding om zich op haar vader te richten

De Amerikaanse presidentsdochter Ivanka Trump stopt met haar kledingmerk. Tegenover The New York Post zegt ze zich meer te willen richten op haar taken als adviseur van haar vader. Ivanka Trump was sinds haar vaders verkiezing niet meer direct betrokken bij de dagelijkse leiding van het bedrijf, dat ze oprichtte in 2014. Wel bleef ze eigenaar. Het modemerk, dat Ivanka Trumps naam draagt, kwam de afgelopen jaren meermaals in opspraak. In mei kregen sommige van haar producten naamsbescherming van de Chinese overheid terwijl handelsonderhandelingen liepen tussen de Trump-regering en China, waarbij zij als adviseur ook betrokken was. Het kledingmerk was vaak het doelwit van anti-Trumpdemonstranten die opriepen tot een boycot. Meerdere ketens lieten het merk vallen. (NRC)