kijken, niet kopen

‘Nederlanders kampioen pakjes terugsturen, vooral kleding’

Nederlandse consumenten sturen geregeld via het internet gekochte producten terug naar de webwinkel. Volgens pakketbezorger DPD is Nederland met een retourcijfer van 9 procent op dit vlak koploper in Europa. De helft van alle teruggestuurde pakketjes in Nederland bestaat uit kleding. Andere landen waar veel geretourneerd wordt zijn Groot-Brittannië, België en Zwitserland. DPD baseert zich op een internationaal onderzoek dat is uitgevoerd door Kantar TNS onder 24.871 e-shoppers uit 22 landen, onder wie 1.023 Nederlanders.

Volgens directeur Eric Dietz van DPD Nederland is het aantal retourzendingen de afgelopen jaren enorm toegenomen, parallel aan de stijging van online-aankopen. In landen als Rusland, Hongarije, Slovenië en Estland wordt nauwelijks iets teruggestuurd. (ANP)