Heide

Natuurbrand in Nationaal Park De Hoge Veluwe mogelijk aangestoken

De heidebrand die dinsdag woedde in Nationaal Park De Hoge Veluwe is mogelijk aangestoken. De politie heeft een man aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het vuur, bevestigt een woordvoerder van de politie. Er wordt onderzocht of hij iets met de brand te maken heeft. De brand woedde rond 12.45 uur ’s middags in de buurtschap Oud Reemst in het zuidwesten van Nationaal Park De Hoge Veluwe en heeft ongeveer vier hectare bos en heide verwoest. Het vuur was na ongeveer een uur onder controle, meldt de brandweer. Wel blijven de hulpdiensten nog tot in de avond nablussen. De eerste melding ging volgens de brandweer over een bermbrand aan de rand van het natuurpark. Door de hitte en droogte kon het vuur zich snel verspreiden. Ook was er veel rookontwikkeling. De Harderwijkerweg bij Otterlo werd om die reden afgesloten. (NRC)