Buslijn

Flixbus wint zaak tegen verbod busdienst naar Eindhoven Airport

De kans bestaat dat Flixbus busdiensten gaat aanbieden van en naar Eindhoven Airport. Dinsdag vernietigde het College van Beroep voor het Bedrijfsleven een verbod van de provincie Noord-Brabant om ritten te gaan exploiteren naar het vliegveld. Flixbus mag dus wel degelijk de concurrentie aangaan met Arriva en Hermes, die in Noord-Brabant de concessie hebben voor het verzorgen van openbaar vervoer. Volgens de provincie zou er te veel overlap zijn met de buslijnen van de twee andere aanbieders, maar het college vindt dat er voldoende ruimte is. Bovendien zijn de besluiten „onvoldoende zorgvuldig voorbereid en ondeugdelijk gemotiveerd”, aldus het college. Flixbus is van plan om bussen vanuit Amsterdam, Den Haag en Venlo naar Eindhoven Airport te laten rijden. (NRC)