Thuiskok

Venkel-appelsalade

De appel heb ik weleens de Balkenende onder het fruit genoemd, zo slaapverwekkend saai. Maar daarmee doe ik hem eigenlijk gruwelijk te kort; appels zijn zo veel veelzijdiger en spannender. Zoals in deze salade in combinatie met het droppige van de venkel.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier. Leg de hazelnoten op de bakplaat en rooster ze in 5 tot 10 minuten goudgeel. Haal de hazelnoten uit de oven en laat ze afkoelen. Hak ze daarna grof.

Meng de appel, venkel en lente-uitjes in een grote kom. Voeg het citroensap toe, schep het door elkaar en zet het even weg. Hak de dille en munt fijn en schep ze door de salade, voeg de azijn toe, daarna de olie en breng het vervolgens op smaak met zout. Schep de salade in een schaal of op borden.

Garneer met de hazelnoten en eventueel achtergehouden, fijngehakte venkeltoppen. Serveer direct.