Handelsoorlog

Chinese aluminiumfabrikant daagt de VS voor de rechter

De Verenigde Staten kunnen een rechtszaak tegemoetzien wegens twee importheffingen op Chinees aluminium. Dochteronderneming Jiangsu van de Chinese aluminiumfabrikant Shantou Wanshun moet twee keer betalen om in de VS in te mogen voeren: één antidumpingheffing van ruim 17 procent en één heffing om overheidssubsidies te neutraliseren van bijna 38 procent. Het bedrijf vindt heffingen van 55 procent „onredelijk” en heeft daarom een rechtszaak aangespannen. De branchevereniging voor Amerikaanse aluminiumfabrikanten vindt de heffingen terecht. Aluminium is één van de producten waar de handelsoorlog tussen de VS en China om draait. De VS vinden dat China minder staal en aluminium moet produceren. Op dit moment is er een mondiale overcapaciteit. (Reuters)