Dit zijn de vijf meest besproken stukken van vandaag

Goedemiddag NRC-lezer. Door een technisch probleem kunnen we onze 5 om 5-nieuwsbrief niet versturen. Daarom verspreiden we zo de vijf meest besproken stukken van vandaag:

  1. In het noorden van Nederland daalt de waterdruk, in Amsterdam blijven bruggen dicht en de stadiondeuren open, en bouwvakkers wordt geadviseerd vaker te pauzeren. Volg al het nieuws over de hitte.

  2. Een loopbaancoach biedt hulp bij carrièreproblemen als een reorganisatie, te veel stress en twijfel over een nieuwe functie. Maar de beroepsgroep is niet beschermd. Hoe kies je de juiste coach?

  3. De Tour de France is saai, het Franse voetbal is saai, de kunst in de openbare ruimte is saai, en in Nieuwspoort wordt niet meer gedronken, schrijft Maxim Februari. Dankzij ons allemaal, want wij geloven heilig in de verzakelijking die zal leiden tot de volmaakte samenleving. Het is het misleide geloof dat je mensen tot perfectie kunt verplichten.

  4. Augmented reality (AR) voegt een digitale laag toe aan een vakantie, stedentrip of pretparkbezoek. Musea en historische gebouwen komen op je telefoon tot leven.

  5. Zeker 60 mensen zijn om het leven gekomen als gevolg van bosbranden in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene. Families en kinderen zaten in de val door het vuur en de rook.