‘200 ambtenaren tekenen brief Blok’

Na omstreden uitspraken van hun minister ondertekenden zeker tweehonderd ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken een brief waarin ze aangeven in gesprek te willen over meer diversiteit op het departement.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD) bij aankomst op het Binnenhof voor de laatste wekelijkse ministerraad voor het zomerreces.
Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD) bij aankomst op het Binnenhof voor de laatste wekelijkse ministerraad voor het zomerreces. Foto Bart Maat/ANP

Zeker tweehonderd ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben een brief ondertekend waarin ze vragen om meer diversiteit op het departement. Dat meldt de NOS maandagavond. De ambtenaren willen met minister Stef Blok (VVD) in gesprek over het gebrek aan „collega’s met een biculturele achtergrond”.

De bewindsman kwam vorige week in opspraak toen beelden uitlekten waar hij opmerkelijke uitspraken deed over migratie, xenofobie en de multiculturele samenleving. Blok heeft zich onder meer bij zijn ambtenaren verontschuldigd voor deze uitspraken. Hij wil na de zomer het gesprek met ze aangaan.

Lees ook: Ambtenaren willen met Blok in gesprek over diversiteit