Terreur

Twee mannen die mogelijk aanslagen wilden plegen opgepakt

Op aanwijzing AIVD

In Rotterdam zijn, naar nu blijkt, op zondag 17 juni twee mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terroristische aanslagen. De mannen wilden mogelijk aanslagen plegen in Rotterdam en Parijs, meldt de politie maandag. Het gaat om twee mannen van 22 en 27 jaar, beiden van Marokkaanse afkomst. Bij hun arrestatie is beslag gelegd op telefoons en laptops. Er werden volgens de politie geen wapens of explosieven aangetroffen. Volgens de AIVD had een van de mannen in een chatgesprek geschreven dat hij wilde sterven als martelaar en dat hij benieuwd was naar wat hij zou aantreffen in het paradijs. De rechtbank in Rotterdam heeft de voorlopige hechtenis van de verdachten met negentig dagen verlengd. De eerste pro-formazitting is op 19 september. (NRC)