‘Guardians’-regisseur ontslagen om oude tweets

Disney heeft James Gunn ontslagen als regisseur van Guardians of the Galaxy Vol. 3. Gunn kwam eind vorige week in opspraak toen oude tweets van hem opdoken, waarin hij grappen maakte over onder meer pedofilie, verkrachting en aids-patiënten. Deze tweets schreef Gunn (51) tussen 2008 en 2012.

Volgens Walt Disney Studios-baas Alan Horn zijn „de aanstootgevende houding en uitspraken” van Gunn „niet te verdedigen en niet in lijn met de waarden van onze studio”. Conservatieve Amerikaanse websites schreven vorige week over Gunns tweets.

Gunn zei in een reactie al jaren spijt te hebben van de tweets. „Zoals ik vaak publiekelijk heb gezegd: ik heb me ontwikkeld als persoon, net als mijn werk en mijn humor. Ik heb al jaren spijt [van de tweets] – niet alleen omdat ze dom zijn, helemaal niet grappig, ongelooflijk ongevoelig en niet provocerend op de manier dat ik had gehoopt, maar ook omdat ze niet overeenkomen met de persoon die ik nu ben.”

Gunn regisseerde de eerste twee succesvolle Guardians of the Galaxy-films. Het is nog niet bekend wie deel drie gaat regisseren.

In mei werd de populaire tv-serie Roseanne gestopt na een racistische tweet van actrice Roseanne Barr. Dat besluit werd genomen door omroep ABC dat eigendom is van The Walt Disney Company.