Golf Molinari slaat toe

Foto’s EPA, AP

Géén comeback van de eeuw, maar een Zuid-Europese primeur. Francesco Molinari won als eerste golfer uit Italië een major en wat voor een: het British Open, het oudste en meest prestigieuze golftoernooi ter wereld. De 35-jarige Italiaan was zondag op de baan van Carnoustie het koelbloedigst. Met een totaalscore van -8 bleef hij de rest van het veld na 72 Schotse holes minimaal twee slagen voor. Het was een extra grote prestatie, aangezien Molinari zijn slotronde liep aan de zijde van Tiger Woods.

De 42-jarige Amerikaan leek na jaren van ellende op weg naar zijn vijftiende zege in een major, en zijn eerste sinds 2008. Even prijkte Woods’ naam boven aan de gele scoreborden. Het zou toch niet, die comeback? Nee, inderdaad. Molinari is de kampioen. Ook het golf kent nu een campionissimo.

Correctie (23 juli 2018): De naam van de winnaar is aangepast. In een eerder bericht stond dat Eduardo Molinari winnaar is van The Open, het gaat hier om Francesco Molinari.