Dit zijn de vijf meest besproken stukken van vandaag

Goedemiddag NRC-lezer. Door een technisch probleem kunnen we onze 5 om 5-nieuwsbrief niet versturen. Daarom verspreiden we zo de vijf meest besproken stukken van vandaag:

  1. Na een zoektocht langs het Gardameer is het lichaam gevonden van de 17-jarige Koen van Keulen. Waarschijnlijk is hij overleden toen hij in het donker zes meter naar beneden viel in een greppel.

  2. Wat bepaalt of iemand succes heeft op school? Van meer dan duizend genen weten we dat ze invloed hebben op intelligentie. Maar volgens nieuw onderzoek verklaren deze genen amper tien procent van de variatie in opleidingsduur.

  3. “Een Duitser als we winnen, maar een immigrant als we verliezen” schrijft voetballer Mesut Özil verbitterd bij zijn vertrek uit het Duitse nationale voetbalteam. Turken zien zijn ervaringen als symptomatisch voor de groei van extreem-rechts en islamofobie in Europa.

  4. Een dronken bos, blauwe vlammen op ijs en sneeuw. De 25e editie van de internationale fotomanifestatie Noorderlicht draait om de aard van natuur. Dat levert verontrustende maar prachtige beelden op.

  5. Gescheiden gezinnen, gevolg van het harde immigratiebeleid van de Trump-regering, kunnen terecht bij de halsoverkop opgerichte organisatie Immigrant Families Together. “Aan alle moeders die nog vechten, jullie worden geholpen.”