Vertrouwenscrisis

Nog een commissaris vertrekt bij energiebedrijf Eneco

Ook Marike van Lier Lels stapt op als lid van de raad van commissarissen bij Eneco. Dat meldde het energiebedrijf vrijdagochtend. Donderdag werd al bekend dat president-commissaris Edo van den Assem opstapt bij het concern. Die beslissing kwam niet als een verrassing. De Ondernemingskamer bepaalde woensdag dat Van den Assem per direct plaats moest maken voor een onafhankelijke vervanger. Hij werd door de rechter aangewezen als hoofdverantwoordelijke voor de machtsstrijd bij Eneco rond de geplande verkoop. De centrale ondernemingsraad (COR) van Eneco had de rechtszaak aangespannen na het plotselinge vertrek van topman Jeroen de Haas. Van Lier Lels vertrekt omdat „het haar inziens niet in het belang van de onderneming (is) om nog langer aan te blijven”, meldt Eneco. (NRC)