Thuiskok

Bevroren yoghurtpudding

Eigenlijk zijn frambozen natuurlijk alleen verkrijgbaar in de zomer. Toch weet mijn vriendin op een of andere manier onze koelkast altijd vol te stoppen met zomers fruit zoals frambozen, aardbeien en blauwe bessen. Niet dat ik klaag. Je hebt voor dit dessert volgens het kookboek een puddingvorm nodig, maar een bakje of ovenschaal die een beetje vrieskou kan hebben voldoet ook.

Vries de frambozen minimaal 4 uur in. Rasp de schil van alle limoenen. Verwarm de room met 100 g suiker, het sap van één limoen en alle limoenrasp. Wel de gelatineblaadjes in wat water. Knijp uit en los deze op in de room. Voeg dan de yoghurt toe en roer door elkaar. Giet de pudding in de vorm en laat deze minimaal 2 uur opstijven in de vriezer (in de koelkast duurt het wat langer). Kook voor de basilicumsiroop 100 g suiker samen met sap van 2 limoenen en het water. Laat de siroop compleet afkoelen en roer er daarna de blaadjes van de basilicum door.

Houd de puddingvorm voor het serveren even in een bak met warm water zodat de pudding makkelijker loslaat. Stort de pudding op een bord en overgiet hem met de siroop. Garneer met de bevroren frambozen en wat basilicumblaadjes.