Reacties

Kruijswijk „was op”, Tom Dumoulin opnieuw tweede

Steven Kruijswijk reed in de twaalfde etappe van de Tour de France, die het peloton naar de Alpe d’Huez leidde, lang solo vooraan: „Ik heb alles gegeven, maar ik was gewoon op. De aanmoedigingen op de Alpe d'Huez hielpen, maar ik kon niet meer. Het was mooi én pijnlijk. Het was een gewaagde actie, om mee te gaan met de kopgroep. Op de Col de la Croix de Fer wist ik dat ik door moest rijden, anders zou ik worden bijgehaald. Helaas lag de finish net te ver weg."

Tom Dumoulin werd net als woensdag tweede achter geletruidrager Geraint Thomas: „Thomas is sterk, dat liet hij gister ook al zien. Ik moet hopen dat ik in de aankomende dagen sterk blijf en dat hij wat minder wordt. Het is nog lang naar Parijs en we hebben in de Giro d'Italia gezien dat er nog een hoop kan gebeuren in de derde week.”