Opgave Groenewegen

Nibali botst met fans en breekt zijn ruggenwervel

Vincenzo Nibali gaat niet meer van start in de Tour de France. De Italiaanse kopman van Bahrein-Merida heeft een ruggenwervel gebroken, bleek uit onderzoek in het ziekenhuis. Nibali, Tourwinnaar in 2014, ging donderdag in het slot van de twaalfde etappe naar Alpe d'Huez onderuit. Eerst leek een botsing met een politiemotor de oorzaak, maar op beelden is te zien dat Nibali valt na een botsing met toeschouwers.

Dylan Groenewegen stapte onderweg in de twaalfde etappe af. De sprinter van Lotto-Jumbo had te veel last van zijn gekwetste rug en knie. Groenewegen, die deze Tour twee etappes won, kwam zondag hard ten val in de kasseienrit. Even na hem stapten ook sprinters Fernando Gaviria en André Greipel af. Mark Cavendish en Marcel Kittel overschreden woensdag al de tijdslimiet.