#MeToo

OM: geen vervolging in zaak Brandt Corstius-Van Dam

Justitie gaat Gijs van Dam, de producent die door tv-maker Jelle Brandt Corstius wordt beschuldigd van een verkrachting in 2002, niet vervolgen. De aangifte voor smaad en laster die Van Dam op zijn beurt indiende tegen Brandt Corstius zal evenmin voor de rechter komen. In het geval van de aangifte voor verkrachting concludeert justitie dat er geen informatie is die het verhaal van Brandt Corstius „in voldoende mate ondersteunt”. Het OM heeft naar eigen zeggen nog wel geprobeerd „zestien jaar na dato zo veel mogelijk getuigen te horen”. Dat waren onder meer mensen die destijds bij hetzelfde programma werkten als Van Dam en Brandt Corstius. De officier van justitie seponeerde ook Van Dams aangifte voor smaad en laster, omdat er geen sprake kan zijn van die misdrijven. (NRC)