Facebook

Kritiek op Zuckerberg na opmerking Holocaustontkenners

Mark Zuckerberg moest zich woensdag verantwoorden voor een controversiële opmerking over Holocaustontkenners. De Facebookbaas zei dinsdag in een interview over nepnieuws met techsite Recode: „Ik vind niet dat wij berichten van Holocaustontkenners moeten verwijderen, omdat zij het verkeerd begrijpen. Ik denk niet dat ze het bewust fout hebben. Ik begrijp ook wel eens iets verkeerd.” De opmerking zorgde voor veel negatieve reacties. De Joodse-Amerikaanse Anti-Defamation League verklaarde: „Het ontkennen van de Shoah is een opzettelijke, bewuste en langdurige tactiek van antisemieten.” In een reactie woensdag zei Zuckerberg: „Persoonlijk vind ik de ontkenning van de Shoah aanstootgevend en ik heb absoluut niet de intentie Holocaustontkenners te verdedigen.” (NRC)