Dodental toeristenboot Missouri loopt op tot zeventien

De slachtoffers zijn tussen de 1 en 70 jaar oud. De duck boat sloeg om tijdens een onweersbui.

Een vergelijkbare duck boat.
Een vergelijkbare duck boat. Foto Charlie Riedel/AP

Bij een bootongeval in de Amerikaanse staat Missouri zijn donderdagavond zeventien opvarenden om het leven gekomen, meldt de politie. Eerder op vrijdag maakte zij bekend dat elf mensen om het leven waren gekomen en zes vermist werden. Hun lichamen zijn inmiddels gevonden. De slachtoffers zijn tussen de 1 en 70 jaar oud.

De rondvaartboot was op het Table Rock Lake in de buurt van de stad Branson toen er rond 19.00 uur onweer voorbij trok. De boot, een amfibievoertuig van een type dat duck boat genoemd wordt, is omgeslagen en gezonken. Een lokale meteoroloog meldde tegenover persbureau AP dat er windstoten van ruim honderd kilometer per uur in de buurt van het meer zijn gemeten ten tijde van het ongeval.

31 opvarenden

Er waren 31 mensen aan boord van de boot, onder wie kinderen. Zeven levende opvarenden zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt persbureau AP. Twee van hen zouden in kritieke toestand verkeren, maar verwacht wordt dat zij wel zullen overleven. President Donald Trump heeft zijn steun betuigd op Twitter.

Twitter avatar realDonaldTrump Donald J. Trump My deepest sympathies to the families and friends of those involved in the terrible boat accident which just took place in Missouri. Such a tragedy, such a great loss. May God be with you all!

Het Table Rock Lake is een populaire vakantiebestemming voor binnen- en buitenlandse toeristen. In 1999 zonk hier ook al een toeristenboot. Toen kwamen dertien mensen om het leven.

Het Table Rock Lake ligt in de staat Missouri.

Correctie (8 november 2018): In een eerdere versie van dit stuk stond dat de schipper was overleden. Dat klopt niet. Hij was een van de overlevenden. Hierboven is dat aangepast.