In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Mensen tonen tijdens de 24ste jaarlijkse herdenking van de bomaanslag op het Argentine Israeli Mutual Association, foto’s van de slachtoffers. Bij de aanslag op het joods cultureel centrum in het Argentijnse Buenos Aires, in 1994, vielen 85 doden en ruim 300 gewonden.
Foto Marcos Brindicci / REUTERS
Leden van de Spaanse reddingsorganisatie Proactiva Open Arms, tillen op ongeveer 120 kilometer buiten de Libische kust een vrouw in hun boot. Voor het kind en de vrouw op het houten vlot kwam de hulp te laat. Sinds begin 2014 zijn naar schatting 15.000 migranten verdronken op de Middellandse Zee waarvan het overgrote deel uit Libië vertrokken was.
Foto Pau Barrena / AFP
Oud-president Barack Obama tijdens de 16de Nelson Mandela Annual Lecture ter ere van het feit dat het 18 juni 2018 honderd jaar geleden is dat Nelson Mandela geboren werd. Vanaf 1944 was Mandela betrokken bij de strijd van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Als leider van de militaire tak van het ANC werd hij in 1963 gearresteerd en kreeg hij een levenslange gevangenisstraf opgelegd. In 1990 kwam hij vrij en werd het ANC gelegaliseerd.
Foto Siphiwe Sibeko / REUTERS
Een motorrijder in het Indiase Jalandhar koopt een paraplu. De stad ligt in een gebied met een vochtig subtropisch klimaat waar de temperaturen in de zomer variëren tussen de 17 en 48 graden. Het gebied kent het hele jaar weinig neerslag, behalve tijdens het korte moessonseizoen waarbij er in juli en augustus juist extreem veel neerslag is.
Foto Shammi Mehra / AFP
De Ethiopische journalist Adisalem Abu met zijn dochters Asmera en Danait tijdens een weerzien in Eritrea nadat ze 16 jaar geleden door oorlog en conflicten tussen de buurlanden Ethiopië en Eritrea gescheiden werden. De hereniging werd mogelijk doordat er voor het eerst in twintig jaar een commerciële vlucht vanuit Ethiopië in Eritrea landde.
Foto REUTERS/Tiksa Negeri TPX IMAGES OF THE DAY
Een Pakistaanse marktkoopman wordt door omstanders getroost tijdens een brand op een markt in de hoofdstad Islamabad waarbij meer dan 100 kramen werden verwoest.
Foto Aamir Qureshi / AFP
Een vrouw met een VR-bril in het ‘TREE BY NAKED’ restaurant in Tokyo. Het restaurant combineert projecties, muziek en VR-technologie om de eetbeleving van zijn gasten te vergroten.
Foto Kim Kyung-Hoon / REUTERS
Ashrita Furman tijdens een poging een nieuw record te vestigen in het doormiddenslaan van watermeloenen op je eigen buik. Furman heeft inmiddels 148 Guinness World Records op zijn naam, waaronder: langste afstand met een fles melk op het hoofd lopen (130 km.), langste afstand zaklopen (10 km.), snelste mijl op flippers (8 minuten en 30 seconden) en 100 meter postzegel blazen (7 minuten en 29 seconden).
Foto Brendan McDermid / REUTERS
Een lid van de soennitische rebellengroep Hayat Tahrir al-Sham kijkt toe terwijl een konvooi bussen zich klaarmaakt de shi’itische plaatsjes al-Foua en Kefraya binnen te rijden om de inwoners te evacueren en over te brengen naar Aleppo. Hayat Tahrir al-Sham, een afsplitsing van Al-Qaeda, telt naar schatting tussen de 5000 en 10.000 strijders en is niet alleen omwille van haar militaire successen, maar tevens vanwege haar wreedheid tegenover tegenstanders bekend geworden.
Foto Omar Haj Kadour / AFP
De Nederlander Tom Dumoulin en de Engelse renner Geraint Thomas tijdens de laatste beklimming van de 108,5 kilometer lange rit van Albertville naar La Rosière. Deze slotklim van 17,6 kilometer heeft een stijging van gemiddeld 5,8 procent en werd uiteindelijk gewonnen door Thomas.
Foto Benoit Tessier / REUTERS
Ambtenaren tellen, onderzoeken en ringen jonge zwanen in de Thames tijdens het jaarlijkse 'Swan Upping' in de omgeving van Chertsey. Het aantal jonge zwanen in de Theems loopt al jaren terug en ook dit jaar werden minder jonge dieren aangetroffen dan vorig jaar. De zwanen hebben niet alleen natuurlijke vijanden, maar worden ook steeds vaker aangevallen door honden en ook worden steeds vaker de eieren gestolen. In feite zijn alle zwanen in openbare wateren in het Verenigd Koninkrijk sinds de twaalfde eeuw het bezit van de regerende monarch, evenals trouwens alle walvissen, bruinvissen en steuren binnen vijf kilometer van de Britse kust.
Foto Toby Melville / REUTERS
Gewapende politie bij het Martelaren Mausoleum in Rangoon tijdens de 71ste herdenking van de negen onafhankelijkheidsstrijders die een belangrijke rol speelden in de afhankelijkheid van Birma (nu Myanmar) en die op 19 juli 1947 werden vermoord.
Foto Lynn Bo Bo / EPA
Bijna 300 dode krokodillen op een krokodillenfokkerij in Sorong op het Indonesische eiland Nieuw-Guinea. De dieren werden door de plaatselijke bevolking met messen, hamers en stokken gedood nadat een man door een van de krokodillen aangevallen en gedood werd. Het slachtoffer zou het terrein van de fokkerij zijn opgegaan om gras te plukken om zijn eigen dieren te voeren toen hij werd aangevallen.
Foto EPA
Leden van de 'Animal Liberation Wave' en 'Last Chance for Animals' met dode pups die afkomstig zijn van een hondenvlees-fokkerij, protesteren op het Gwanghwamun Plein in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul tegen de handel in hondenvlees.
Foto Ed Jones / AFP
Twee watermassa’s uit de Beringstraat stromen de Tsjoektsjenzee - een zee in de Noordelijke Ijszee -binnen. De kleurverschillen worden veroorzaakt door de verschillende soorten plankton die in het koudere water uit de Beringstraat en het warmere water dat via de kust van Alaska aangevoerd wordt.
Foto / NASA