Computerketen

Leapp maakt doorstart dankzij nieuwe investeerder

De failliet verklaarde computerketen Leapp maakt een doorstart. Investeerder Nobel Capital is bereid om geld te steken in de verkoper van gebruikte en opgeknapte Apple-producten. Leapp ging begin juni failliet, naar eigen zeggen wegens financieringsproblemen. Bij de doorstart van het bedrijf uit Duivendrecht worden de webwinkel en veertien van de zeventien Nederlandse winkels betrokken. De winkels in Almere, Apeldoorn en Tilburg blijven gesloten. Circa 100 van de 170 medewerkers behouden hun baan. Leapp – een anagram van Apple – belooft de aan klanten verstrekte garanties van vóór het faillissement te zullen respecteren. De zeven winkels in België en Duitsland vallen buiten de doorstart. Nobel Capital wil op termijn wel kijken of de keten in België toekomst heeft. (ANP)