Belgische terrorismeverdachte aangehouden in Schiedam

Volgens de NOS gaat het om de 27-jarige Halil K., die internationaal werd gezocht voor betrokkenheid bij een terroristische organisatie.

Foto Lex van Lieshout / ANP

De Nederlandse politie heeft woensdag in Schiedam een Belgische man opgepakt die wordt verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Dat heeft een woordvoerder van het federaal parket in Brussel vrijdag bevestigd.

België had een internationaal opsporingsbevel tegen de man uitgevaardigd. Nederland zal de man volgens de woordvoerder binnenkort uitleveren aan België. Verder wilde het Belgische Openbaar Ministerie geen details prijsgeven.

Volgens de NOS gaat het om de 27-jarige Halil K., die sinds een maand internationaal gezocht werd. Hij zou gewelddadig en vuurwapengevaarlijk zijn. In de woning van K. in Schiedam is volgens de NOS gezocht naar computers.