Trein voor dagjesmensen

Fotograaf David van Dam trekt deze zomer naar het Scheveningse strand, en brengt de mensen die er werken in beeld.

Foto David van Dam

Maurice de Bruijne (32) is eigenaar van de Boulevardtrein – een toeristentreintje dat een rondje door Scheveningen rijdt. Normaal gesproken alleen in het weekend, maar in de zomer rijdt de trein elke dag. De rit begint bij de Scheveningse Pier, en rijdt in een half uur langs allerlei bezienswaardigheden, zoals de Seinpostduin.

De familie van De Bruijne had vroeger meerdere hotels in Scheveningen. In 2004 kwam daar het treintje bij. De trein rijdt zo’n tien keer per dag. En néé, dat doet De Bruijne niet altijd meer zelf. „Daar heb ik enthousiaste chauffeurs voor.” Wie er vooral meerijden? „Dat zijn voor 80 procent dagjesmensen: gezinnen met jonge kinderen, en ouderen.”