MH17

Ramp vier jaar na dato herdacht

Foto Alexander Ermochenko/Reuters

Twee vrouwen met witte ballonnen lopen over de plek waar vier jaar geleden vlucht MH17 neerkwam. Bij het dorp Grabovo in Oekraïne werd dinsdag herdacht dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines op 17 juli 2014 neerstortte nadat het toestel door brokstukken van een Boek-raket was geraakt. Alle 298 mensen aan boord kwamen daarbij om. Onder hen waren 193 mensen met de Nederlandse nationaliteit. Bewoners uit de omgeving hielden tijdens de herdenkingsceremonie vlaggen vast van de tien landen waar de slachtoffers vandaan kwamen. Ook in Nederland, in Vijfhuizen bij Schiphol, werd de ramp dinsdag herdacht. Bij het monument daar werd door duizend aanwezigen een minuut stilte gehouden. Volgend jaar wil de Stichting Vliegramp MH17, die opkomt voor de nabestaanden, een bijzondere herdenking organiseren.