Etappe 11

Van Albertville naar skioord La Rosière

Na de eerste dag de bergen in, deze woensdag de eerste finish bergop. Een van de kortste etappes deze Tour met een afstand van 108,5 kilometer. Kort en, zo wordt gehoopt en verwacht, krachtig. Vanuit Albertville gaat het direct omhoog. De eerste van de drie beklimmingen is 26 kilometer naar de top van de Montée de Bisanne, met een klim van 12,4 kilometer à 8,2 procent. Na een afdaling gaat het weer omhoog, de tweede klim van de dag, naar de Col du Pré, een van de buitencategorie.

Op de top van die tweede klim is het nog 50 kilometer tot de finish. Geen moment is het vlak deze etappe. De klim naar de Cormet de Roselen is er een van de tweede categorie met 8 procent stijging. Daarna volgt een technische afdaling naar Bourg-Saint-Maurice. De slotklim van 17,6 kilometer gaat naar La Rosière, met een stijging van gemiddeld 5,8 procent.