Charity Awards

Charitatieve instellingen dingen voor het achtste achtereenvolgende jaar mee naar de NRC Charity Awards. Met dit initiatief wil NRC charitatieve organisaties in Nederland ondersteunen. Studenten van de Willem de Kooning Academie hebben dit jaar voor 22 door NRC geselecteerde goede doelen een advertentie gemaakt en een banner voor de site van NRC. In de krant presenteren ze zich één voor één op een dubbele pagina die NRC ter beschikking heeft gesteld.

Er is een vakjury en een publieksprijs. De winnende goede doelen ontvangen een gratis dubbele advertentie. U kunt een stem uitbrengen op www.nrccharityawards.nl.

Vandaag: Voedselbanken Nederland

Voedselbanken Nederland biedt directe voedselhulp aan de armste mensen van Nederland. Jaarlijks worden er ongeveer twee miljoen voedselpakketten samengesteld. Minder bekend is hun rol van het inzamelen van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Via de NRC Charity Awards wil Voedselbanken Nederland ruchtbaarheid geven aan deze voedselverspilling.

De studenten die de advertentie in deze krant (pagina 18-19) maakten, zijn Scott Lennaerts en Sebastian Gudmand-Høyer.