Voorbereiding

Nederlandse WeTransfer wil in Europa naar de beurs

Het Nederlandse internetbedrijf WeTransfer mikt op een beursgang in Europa. Een notering aan bijvoorbeeld Euronext in Amsterdam past het best bij de omvang van het bedrijf, aldus topman Gordon Willoughby. „Op dit moment denken we dat ons formaat, onze schaalgrootte, het best is voor een beursgang in Europa”, aldus Willoughby. Dat WeTransfer de stap naar de beurs wil wagen, maakte het bedrijf in mei bekend. Willoughby bevestigt zijn eerdere aankondiging dat de beursnotering binnen twee of drie jaar rond zal zijn. „Die tijdspanne is het beste voor onze investeerders.” Hoeveel extra kapitaal WeTransfer met de beursgang wil ophalen, kon de Brit nog niet zeggen. Volgens hem zit het bedrijf in de voorbereidingsfase. „We zijn nog niet bezig met het geld, of wie wat krijgt.” (ANP)