Thuiskok

Mais met paprika, peterselie

Dat mais goed werkt met boter wisten we al dankzij de maiskolf die zo uit het knuistje opgepeuzeld kan worden. Hier combineert Estée Stroker het met kruiden, witte wijn, oude kaas en paprika en peterselie. Je kunt het als vegetarisch hoofd- of bijgerecht serveren, maar het combineert ook goed met een stukje kip (of ander vlees) van de barbecue

Bereid de mais. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de chili fijn. Smelt in een grote pan de boter en fruit alle ingrediënten. Voeg de specerijen toe en fruit deze mee. Snijd de maïskorrels daarna van de kolf en voeg deze toe. Blus het geheel af met de witte wijn en voeg zo veel water toe dat alles net niet onder staat. Laat de stoof circa een halfuur doorkoken.

Rasp ondertussen de oude kaas. Breng de stoof op smaak met wat zout. Zorg ervoor dat het vocht zo goed als verdwenen is. Voeg de oude kaas en rasp en sap van de citroen toe. Stamp met een stamper de stoof tot een grove mash. Je mag alle ingrediënten nog herkennen. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en strooi over de mash.