Techbedrijven

Duitse werknemers van Amazon staken op drukke dag webwinkel

Duizenden werknemers van Amazon in Duitsland zouden deze dinsdag naar verwachting het werk neerleggen. De Duitsers staken voor betere werkomstandigheden in de distributiecentra. Werknemers van Amazon in Spanje en Polen hadden het werk al eerder neergelegd. De stakingen vallen samen met de zogeheten Amazon Prime Day, een grote uitverkoop bij de Amerikaanse webgigant, wanneer er zeer veel bestellingen binnenkomen. Amazon (omzet: 178 miljard dollar in 2017, 152 miljard euro) verwacht dat slechts een klein deel van de 12.000 Duitse werknemers zal staken. Het bedrijf zegt dat de staking, die plaats zal vinden op zes locaties, geen gevolgen zal hebben voor Prime Day. Volgens Amazon zijn de arbeidsomstandigheden bij de distributiecentra „uitstekend”. (Reuters)