Staal

Ook president-commissaris van ThyssenKrupp stapt op

President-commissaris Ulrich Lehner stapt op bij ThyssenKrupp. Eerder deze maand kondigde topman Heinrich Hiesinger al zijn vertrek aan bij het Duitse staal- en industrieconcern. ThyssenKrupp heeft al langer te maken met morrende aandeelhouders. Investeerders waren niet te spreken over de teruglopende omzet en beurskoers, noch over de staalfusie in Europa met Tata Steel. Thyssenkrupp en Tata Steel kwamen eind juni een 50/50 joint venture overeen, nadat de bedrijven al sinds 2016 hadden aangegeven te willen fuseren. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf, dat de naam ThyssenKrupp Tata Steel krijgt, komt in IJmuiden te staan. Hiesinger wordt opgevolgd door financieel topman Guido Kerkhoff. Wie Lehner opvolgt als voorzitter van de raad van commissarissen is niet bekend. (ANP)