Faillissement

The Weinstein Company verkocht aan investeringsmaatschappij

Het bedrijf van filmproducent Harvey Weinstein is verkocht. Investeringsmaatschappij Lantern Capital uit Texas heeft 289 miljoen dollar neergelegd voor het filmbedrijf. In maart had The Weinstein Company faillissement aangevraagd, nadat Harvey Weinstein sinds oktober door tientallen vrouwen was beschuldigd van seksueel misbruik. De broers Harvey en Bob Weinstein richtten The Weinstein Company op in 2005. De studio was succesvol met films al Django Unchained, The King’s Speech en The Artist. Het filmbedrijf maakte donderdag bekend dat Bob Weinstein en drie andere directieleden aftreden, om schoon schip te maken. Harvey Weinstein zelf was al in oktober ontslagen. Verscheidene vrouwen, onder wie actrice Ashley Judd, hebben hem inmiddels aangeklaagd. (NRC)