Wielrennen

Annemiek van Vleuten (35) voor het eerst winnares van de Ronde van Italië

Foto Dick Soepenberg

Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft voor het eerst in haar carrière de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, op haar naam geschreven. De kopvrouw van Mitchelton-Scott sloot de Giro in stijl af door in de tiende en laatste etappe van en naar Cividale del Friuli haar derde ritzege te pakken. De 35-jarige wielrenster eindigde vorig jaar nog als derde in de Giro Rosa. Toen ging de eindzege naar haar concurrent en landgenoot Anna van der Breggen. Dit jaar was Van Vleuten ongenaakbaar met de overwinning in de klimtijdrit en in de bergetappe van zaterdag, die finishte op de beruchte Monte Zoncolan. De laatste etappe met een beklimming in de slotfase werd eveneens een prooi voor de regerend wereldkampioene tijdrijden. (ANP)