Waterpolo

Nederlandse vrouwen beginnen Europees kampioenschap met twee monsterzeges

De Nederlandse waterpolosters hebben tijdens het openingsweekend van het Europees kampioenschap in Barcelona twee keer hard uitgehaald. Na een grote overwinning zaterdag in de eerste wedstrijd tegen Kroatië (21-1) moest een dag later ook EK-debutant Israël diep buigen voor de Nederlandse ploeg: 20-2. De Nederlandse treffers kwamen voor rekening van Dagmar Genee, Ilse Koolhaas, Maud Megens, Vivian Sevenich (allen drie), Sabrina van der Sloot, Rozanne Voorvelt, Bente Rogge (allen twee), Nomi Stomphorst en Iris Wolves. In het eerste duel met Kroatië was Van der Sloot topscorer met vijf treffers. De andere Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Sevenich (vier), Megens (drie), Wolves, Rogge, Koolhaas, Brigitte Sleeking (allen twee) en Kitty-Lynn Joustra (één). Voor Nederland begint het EK dinsdag pas echt met de wedstrijd tegen Italië. De Oranje-vrouwen eindigden bij het vorige EK in 2016 als tweede na verlies in de finale tegen Hongarije. Italië, recordhouder met vijf Europese titels, pakte bij dat toernooi brons. Nederland treft later deze week nog Frankrijk en Griekenland. (ANP)