Utrechtse masseur veroordeeld voor verkrachting en aanranding

De 37-jarige masseur moet 23 maanden de cel in, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De rechtbank in Utrecht.
De rechtbank in Utrecht. Foto Lex van Lieshout/ANP

Een 37-jarige Utrechtse masseur is maandag veroordeeld tot 23 maanden cel wegens aanranding en verkrachting. Ook filmde de man stiekem enkele slachtoffers die bij hem op de massagetafel lagen. Zes maanden van zijn straf zijn voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

De Utrechtenaar volgde een massageopleiding en zei tegen zijn slachtoffers dat hij graag wilde oefenen. Zij kwamen daarvoor naar zijn woning waar hij in één geval een vrouw verkrachtte door tijdens de massage met zijn vinger bij haar binnen te dringen en haar met zijn tong te betasten. Een andere vrouw randde hij aan door tijdens de massage zijn handen onverwacht richting haar schaamstreek te bewegen.

Zeker drie personen filmde hij tijdens de massagesessies. De politie vond afbeeldingen en opnamen daarvan tijdens het doorzoeken van zijn woning.

Grensoverschrijdend

De rechtbank in Utrecht spreekt in zijn oordeel van “onverhoeds en grensoverschrijdend seksueel handelen”:

“De man heeft het vertrouwen dat de slachtoffers in hem hadden misbruikt. Terwijl de slachtoffers dit niet verwachtten, heeft hij hen tijdens een massage met seksuele handelingen overvallen.”

Tijdens zijn proeftijd van drie jaar mag hij niet werken als personal trainer of masseur en moet hij zich melden bij de reclassering.

De straf van 23 maanden is lager dan de 30 maanden die de officier van justitie eiste. De rechter vindt dat er onvoldoende bewijs is voor aantijgingen van verkrachting en aanranding van twee andere slachtoffers.