Paardensport

Nederlandse springruiters winnen Nations Cup na een barrage

De Nederlandse springruiters hebben de Nations Cup in Falsterbo gewonnen. Vorig jaar zegevierde Oranje eveneens bij de landenwedstrijd in Zweden. De debuterende combinatie Johnny Pals en Chat Botte du Ruisseau Z bezorgde Nederland de overwinning in een barrage met vier landen, door net als Jur Vrieling en VDL Glasgow in beide omlopen foutloos te blijven. Ierland eindigde als tweede, gevolgd door Zweden en Italië. De trotse bondscoach Rob Ehrens sprak na afloop van de spectaculaire finale van een „magistraal” optreden van Pals. „Als er vier landen in de barrage zitten, moet je echt scherp zijn. Het was even improviseren, omdat we pas heel laat hoorden dat we erbij zaten.” Nederland is nu zo goed als zeker van de finale van de Nations Cup begin oktober in Barcelona. Oranje is titelverdediger. (ANP)