Nicaragua

Doden na geweld pro-regeringstroepen

Bij aanvallen door agenten en paramilitairen in Nicaragua zijn zondag zeker tien doden gevallen. Ook raakten twintig mensen gewond. Het geweld vond plaats in Masaya, op zo’n 25 kilometer van de hoofdstad Managua. Onder meer een bisschop zou doelwit zijn geweest van de aanvallen. Zaterdag kwamen eveneens twee demonstranten om het leven na de belegering van een kerk in Managua. Tientallen studenten verschansten zich hier twaalf uur lang, om te schuilen voor de kogels van paramilitairen.

Het dodental bij de nu al maanden durende protesten in Nicaragua, waar demonstranten het vertrek van president Daniel Ortega eisen, zou volgens hulporganisaties zijn opgelopen tot boven de driehonderd. Aanleiding voor de protesten was een pensioenhervorming die de president doorvoerde. Ortega, president sinds 2007, probeert met harde hand de controle terug te krijgen.

(NRC)