Mountainbiken

Mathieu van der Poel haalt het podium bij wereldbeker Andorra

De Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel is zondag als derde geëindigd bij de wereldbekerwedstrijd mountainbike in Vallnord in Andorra. De 23-jarige Nederlands kampioen in het veldrijden en op de weg moest in Andorra alleen de Italiaanse kampioen Gerhard Kerschbaumer en de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter voor laten. Kerschbaumer liet in de voorlaatste ronde Schurter achter en finishte na ruim anderhalf uur met een voorsprong van 1.13 minuut op de Zwitser. Van der Poel kwam daar weer een kleine minuut later achteraan, op 2.06 minuut. Bij de vrouwen eindigde de Nederlandse Anne Tauber net naast het podium. De 23-jarige mountainbikester werd vierde achter de Noorse Gunn-Rita Dahle, de Zwitserse Jolanda Neff en de Canadese Emily Batty. (ANP)