Honkbal

Nederland lijdt tegen Taiwan eerste nederlaag, Japan gaat aan de leiding in Honkbalweek

Nederland is bij de Honkbalweek in Haarlem niet langer ongeslagen. De honkballers gingen zondag in de derde wedstrijd met 3-2 onderuit tegen Taiwan. De thuisploeg keek na twee innings tegen een achterstand van 2-0 aan. Het team van de nieuwe bondscoach Evert-Jan ’t Hoen kwam in de derde inning terug tot 2-1 toen Dwayne Kemp over de thuisplaat kwam. Taiwan bracht de marge in de vierde inning terug tot twee punten (3-1). Via een homerun van Dudley Leonora verkleinde Nederland in de vijfde inning opnieuw de achterstand, maar daarna viel de productie bij beide teams stil. Vrijdag was Nederland het toernooi begonnen met een ruime overwinning op Duitsland: 6-0. Een dag later was het team met 7-0 te sterk voor Italië. Rob Cordemans stal in die wedstrijd de show. De 43-jarige werper liet in zes innings maar liefst negen keer drie slag noteren en stond slechts twee honkslagen toe. Nederland vervolgt de Honkbalweek dinsdag met een wedstrijd tegen Cuba. Woensdag is Japan, de huidige koploper, de tegenstander. Bondscoach ’t Hoen had vooraf het bereiken van de finale als doel gesteld. (ANP)