Droogte

Grote heidebrand Artillerie Schietkamp bij Oldebroek

Op het terrein van het Artillerie Schietkamp bij het Gelderse Oldebroek is zondagmiddag een grote heidebrand ontstaan. De brandweer van Defensie heeft volgens de Veiligheidsregio geprobeerd het vuur onder controle te krijgen, maar omdat dit door de droogte niet lukte, is de brandweer met groot materiaal uitgerukt. In totaal zijn twaalf wagens ingezet. Het gaat om een gebied van zo’n 200 bij 600 meter, meldde de Veiligheidsregio zondag eind middag. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur zich uitbreidt buiten het heidegebied, waar zich onder meer campings bevinden. De oorzaak van de brand bij Oldebroek is nog onbekend. In het Limburgse Echt heeft een andere brand zondag een groot deel van een korenveld verwoest. Het tarweveld aan de Gebroekerdijk is vier hectare groot en ligt tegen een bosrand, meldde de brandweer. Rond drie uur ’s middags werd daar het sein brand meester gegeven. (ANP)