Ruim 30 passagiers onwel tijdens vlucht Ryanair

Sommige inzittenden klaagden over oorpijn en misselijkheid. Vermoedelijk was er een probleem met de cabinedruk. Het toestel landde in Frankfurt.

Ryanair-vliegtuigen op het vliegveld van Manchester. Beeld ter illustratie
Ryanair-vliegtuigen op het vliegveld van Manchester. Beeld ter illustratie Foto Phil Noble/Reuters

Een vliegtuig van Ryanair heeft vrijdagavond een noodlanding moeten maken in Frankfurt, meldt de Duitse Frankfurter Allgemeine Zeitung. Even eerder waren 33 passagiers onwel geworden. Vermoedelijk was er een probleem met de cabinedruk.

Het Ryanair-vliegtuig was met 189 passagiers aan boord onderweg van Dublin naar de Kroatische plaats Zadar. Een passagier vertelt tegen de Duitse krant dat er opeens een knal klonk, waarna de zuurstofmaskers uit het plafond kwamen en de piloot een snelle daling inzette. De 33 passagiers die zijn afgevoerd, “klaagden over hoofdpijn, oorpijn en misselijkheid”, zegt een woordvoerder van Ryanair tegen de Frankfurter Allgemeine. Bij sommigen zou zelfs bloed uit de oren zijn gekomen.

Wat er precies aan de hand was met het vliegtuig, moet nog blijken. “Deskundigen moeten dat bepalen, maar dat kan nog even duren”, aldus de woordvoerder van Ryanair. Een team van de BFU, de Duitse overheidsinstelling die vliegtuigongelukken onderzoekt, is onderweg naar het toestel. De onderzoekers gaan de zwarte dozen uitlezen en passagiers en bemanningsleden ondervragen.

Op luchthaven Frankfurt-Hahn werd het toestel opgewacht door artsen, die de onwel geworden passagiers hebben behandeld. Daarna werden ze met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Degenen die in orde waren, moesten de nacht doorbrengen op het vliegveld. Volgens Ryanair komt er zaterdagmorgen een reservetoestel, dat de passagiers alsnog naar Kroatië zal brengen.

De vliegroute van het Ryanair-toestel: